Пештан

"PEŠTAN" е приватна компанија која се занимава со преработка на пластични маси,

PVC, полипропил и полиетил. Дневната потрошувачка на суровини за производството

е некаде околу 50 тони. Со цел да ги исполни строгите барања на европските стандарди,

PEŠTAN постојано инвестира во модернизација и подобрување на опрема, така што

може успешно се натпреварува со други добро познати производители. PEŠTAN

неодамна изгради нова фабрика од 20.000 квадратни метри, со отворен простор

со иста квадратура. Целокупното производство на компанијата "PEŠTAN" е

прилагодено во согласност со европските стандарди.


Локација
Компанијата PEŠTAN се наоѓа на 5 км од автопатот М4 Аранѓеловац-Лазаревац,

во индустриската зона југозападно од Аранѓеловац. Своите производствени

капацитети се сместени на место наречено ĆIRINAC во Буковиќ, на бреговите на реката

Peštan, додека седиштето се наоѓа веднаш до автопатот.


 • Вебсајт

  http://www.pestan.net

   

   

 • Седиште

  1300. Kaplara 189 Arandjelovac,Serbia 34301 

  Serbia

   

 • Пронајдена

  1989